Waarom is het nu belangrijk om je huid te gaan reinigen?

Ondertussen heb ik al enkele dames mogen ontvangen in mijn salon. Het is me dan ook opgevallen dat deze dames niet altijd 100% weten waarom je net je huid moet reinigen en hoe je dit nu het beste aanpakt.

Het reinigen van je huid is de eerste en ook wel de belangrijkste stap in een goede huidverzorging. Indien je geen goede reiniging toepast, kun je ook niet verwachten dat je huid erg gezond zal zijn. Net daarom vind ik het belangrijk dat we starten bij het begin.

Waarom is het nu belangrijk om je huid te gaan reinigen?

De producten die je aanbrengt zoals je dagcrème, serum, nachtcrème,... kunnen niet worden opgenomen door een huid die nog vuil is. Denk hierbij aan eventuele vervuiling van buitenaf. Uitlaatgassen, pollutie, straling van apparatuur, bacteriën,... 

Deze soort vervuilingen zullen er voor zorgen dat je huid sneller zal verouderen. Dit willen we niet, toch? Dus, heb je geen make-up aangebracht, het is evengoed nodig om je huid te reinigen.

Wist jij dat je huid 's nachts herstelt? Er zijn hierbij 2 belangrijke fases.

De eerste fase is van 21.00u tot 23.00u. Dit is het moment waarop de epidermale barrièrefunctie van de huid het minst optimaal is. Wat wilt dit nu juist zeggen? Je huid is dus het meest ontvankelijk voor huidverzorging en dringt in alle huidlagen door. 

De tweede fase is van 23.00u tot 06.00u. Het moment waar de huid nieuwe cellen zal vervangen door dode cellen. 

Daarom raad ik iedereen altijd aan.. Voor je je 's avonds in de zetel zet, reinig eerst je huid. Maak hier een gewoonte van, want eens je wilt gaan slapen, wil je gaan slapen. Dan heb je vaak geen zin meer om je huid te gaan reinigen. 

Probeer hier dus een routine van te maken. 2x per dag reinig je je huid. 's Morgens en 's avonds. Dit hoeft niet lang te duren, neem 5minuutjes de tijd voor jezelf. Je huid zal je later dankbaar zijn.

 

Veel liefs,

K